1 januari 2023

Bloganuary 1: Vad vill vi åstadkomma i år?

Av Thord

WordPress.com kör en grej som heter Bloganuary, vilket betyder att de skickar ut en bloggprompt varje dag nu i januari. Du kan haka på själv, och måste inte använda WordPress eller WordPress.com, men du behöver ett konto (det är gratis) för att skriva upp dig på prompterna.

Eller så kikar du in här, på T39, varje dag, för vi tänkte vara med. Det betyder dagliga bloggposter med någon form av tolkning av dessa bloggprompter under hela januari. Nåja, det är planen i alla fall.

Så, nu kör vi!

”What is something you want to achieve this year?”

Ja, det var ju rätt stort. Så pass stort att vi båda kommer svara. Jag (Thord) har valt att göra en lista på tre saker, i ingen speciell ordning.

  1. Skriv en roman till. Automatonen kommer ut i vår, men jag vill bli klar med en till (och redigera en annan så att den kan börja pitchas till förlag). Så, egentligen kanske det här borde vara: Skriv mer skönlitterärt.
  2. Ta hand om hälsan. Mer träning och rörelse, mindre alkohol och onyttig mat. Fast, med måtta, så klart – man måste ju leva också. Jag vill sätta lite bättre vanor, helt enkelt, utan att förändra min livsstil.
  3. Plocka upp målandet. Jag har gjort några tavlor, akryl för den som undrar, och jag vill hitta en plats för måleriet. Det är lättare sagt än gjort, för mellan jobbet på Divide & Conquer och författarplanerna så ska ju redan familj och fritid klämmas in. Men, det är mitt mål – nu behöver jag bara en ateljé…

Helena, din tur!

Okej, här kommer mina tre saker.

  1. Satsa på hälsan. Under 2022 kom jag igång med träningen, jag började gå på gymmet igen och promenerade en del. Det här vill jag fortsätta med 2023, och öka litegrann. Minst två gympass i veckan och promenad varje dag ska det bli. Utöver träning så kommer jag fortsätta att gå och lägga mig när sovklockan ringer (redan vid 22 på vardagar) och avsluta dagen med en bok i sängen istället för att scrolla på mobilen.
  2. Använda alla mina fina kläder. Jag har en massa fina kläder hängandes i garderoben men tenderar att bara använda ett fåtal plagg, nämligen de skönaste. Nu ska det bli ändring på det, jag ska börja använda även de finare kläderna. Fler kjolar, klackar, klänningar. Jag vill även ta tillvara på alla kläder, vårda de som behöver fixas och lagas, greja småsaker hos skräddare och använda strykjärnet. 
  3. Läsa fler böcker. Under 2022 läste jag bara sju böcker, varav en var på engelska. Detta ska dubbleras under 2023. Jag ska även läsa minst två böcker på engelska. 
Mer om