2 januari 2023

Bloganuary 2: På vilket sätt är du modig?

Av Helena

Det var dagens fråga från WordPress och Bloganuary dag 2. Den frågan är ganska enkel att svara på tycker jag. Jag är nämligen skraj för rätt mycket som jag ändå utsätter mig för. Här är tre saker jag borde få medalj för!

  1. Åka skridskor vid snart 45 års ålder. Jag har inte stått på ett par skridskor sedan 90-talet. Rädd för att ramla och slå mig mest, inte så mycket för att göra bort mig. Det känns så sjukt svajigt och svårt att hålla balansen. Men efter ett par timmar på isen så känns det inte lika läskigt längre. Så ja, det är faktiskt ganska modigt!
  2. Köra bil. Jag tog körkort rätt sent och tyvärr inte som alla andra som gjorde det då de var unga och orädda vid 18-årsålder. Det lossnar aldrig riktigt för mig med det här med bilkörningen, men jag försöker köra litegrann ute i Gnesta där vi har vårt landställe, mest på somrarna. Blir lika stolt över mig själv varje gång jag vågar ta bilen någonstans på egen hand. Då känner jag mig modig.
  3. Våga lita på magkänslan. Jag brukar veta vad som är rätt för mig, har helt klart en magkänsla när det kommer till vissa saker. Att våga gå på den känslan och ta svåra beslut är nog också ganska modigt faktiskt.
Mer om