7 december 2022

En form av meditation

Av Helena

En grej jag börjat med som jag vill dela med mig av! Jag försöker gå till gymmet regelbundet, men det går väl sådär. Vissa veckor är jag superambitiös och går flera dagar, andra veckor orkar jag inte gå en enda gång på grund av för mycket jobb eller annat som stressar. Men! När jag väl kommer iväg till gymmet så har jag startat en liten self care-ritual som går ut på att efter varje pass ägna minst tio minuter åt nedvarvning på matta, med lugn musik i öronen. Det må låta simpelt och är absolut inget revolutionerande, men för mig har detta lett till mycket positiva effekter på mitt välmående. Så här går det till!

Först och främst, detta kräver att man kan lyssna på egen musik i öronen och på så vis stänga ute all dålig gymmusik och andra stökiga ljud. Sedan tar jag alltid av mig skorna för att liksom bli mer grundad i mattan (haha, flummigt) och sedan kör jag lite stretchövningar samt de skönaste grejorna från yoga (typ child’s pose och happy baby).

Men nu till det viktigaste. Jag kör samma låtar varje gång, tre närmare bestämt. Det är en konstig låtmix minst sagt, tid, stil och genré! Men alla tre låtarna ger mig någon typ av kraft och lugn. Det kan ju även vara så att jag betingat just dessa låtar med välbefinnande och lugn och kanske är det därför som endorfinerna verkar gå loss vid denna ritual? Under dessa tio minuter blir jag iallafall lugn, känner mig glad och får ofta en massa idéer.

Och nu sitter vanan, oavsett hur stressig dagen är eller hur stökig miljön på gymmet är så kör jag denna lilla stund tillsammans med Mariah Carey, Robin Beck och Radio Dept.

Det var bara det. Namaste!