7 november 2022

I väntans tider

Av Thord

Det är mycket väntan i samband med en flytt. Först väntar man på att hitta rätt lägenhet, sedan väntar man på tillträdet, och har man otur måste man vänta på att det befintliga boendet ska säljas. När man väl tillträtt så väntar man på att målare och hantverkare ska bli klara, och sedan väntar man på att flytta in. Väl inflyttad, ja då väntar man på leveranser – alla dessa leveranser! – och väntar, väntar, väntar.

Som nu. Vi väntar på soffor, och att de facto kunna använda vårt vardagsrum. Bortsett en drink på golvet för att inviga den nya vinylförvaringen från Tylko, så har det mest varit M som suttit på golvet och tittat på tv. En tv som, för övrigt, sannolikt inte kommer att få plats. Det väntar vi också på att inse, för övrigt.

Sofforna – de här, från Muuto – har, likt skivförvaringen, varit ett äventyr. Var är de, egentligen? Ett tag såg det ut som att de skulle anlända i början av förra veckan, sedan i slutet. De har befunnit sig i Sverige sedan i fredags, men logistiken krånglar, fast de står där i Sollentuna. Många mejl senare så slutade det med ännu en helg utan praktiskt vardagsrum.

Nu är det måndag, och vi väntar vidare. Är det idag det händer? Det är bäst att inte hålla andan…