13 oktober 2022

Hotellsurfing

Av Thord

Vi är, som bekant, mitt i en flytt. Eller ja, flytten är genomförd och alla våra prylar står intryckta i de rum vi inte ska göra något i, så att målarna ska kunna jobba fritt. Det betyder att det är lite svårt att bo i lägenheten, så vi har, sedan i slutet av förra veckan, hotellsurfat.

Först var det ett misslyckat boutiquehotell, som bekant, och sedan blev det Diplomat – ett mer säkert kort. Helgen spenderades på landet, vilket är en annan historia, med elektriker och luftvärmepumpar, innan vi återvände till stan, och nästa hotell.

Nu befinner vi oss på Blique, ett hotell vi bott på förut. Dels i jobbsyfte, och dels när vi renoverade köket på Torsgatan. Nu är vi alltså tillbaka, i ett av deras studiorum med kök (nåja…), och M på en extrasäng. Det är en utmaning att bo på hotell med en femåring, men om någon göra det bra så är det M! Inga problem med sömn, inga problem att finna sig på mindre yta, och inga som helst problem med att utnyttja frukosten till fullo. Allvarligt talat, hur mycket kan man äta?!

Blique har, förutom trevliga rum, en riktigt härlig lobby med bar och allt. De flesta som varit här pratar om takbaren (ARC), men även om utsikten där uppe är fantastisk – du ser väldigt mycket av Stockholms takåsar – så tycker jag att lobbybaren är trevligare. Här har det skrivits många ord, och kommer skrivas många fler – kanske redan ikväll, faktiskt. Är man lite mer hurtigt lagd kan man nyttja gymmet och bastun, vilket vi gjorde i morse, alldeles allena. En bra start på dagen, kan man säga.

Hur trevliga dessa hotell (med ett undantag) än må vara så längtar man snart hem. Det ska bli skönt med vår egen säng, egna saker (nedpackade förvisso), och egenlagad mat. Lyxproblem, milt uttryckt, men jag räknar bokstavligt talat dagarna. Om allt går som det ska så checkar vi ut på fredag, och in i vårt nya hem. Men vem vet, när det är fråga om renovering, trots allt? Vi lär återkomma i ärendet, räkna med det.