4 oktober 2022

Packa, packa, packa

Av Helena

Nu är vi igång med flyttpackandet! M:s rum är klart, och nu är även alla vinylskivor nedpackade i lådor och tavlor inslagna i bubbelplast. Det återstår kläder och hela köket och sedan allt sådant där som hamnar under kategorin ”övrigt”, vilket brukar vara det jobbigaste (taklampor, krukväxter, städprylar).

Det viktigaste när man flyttpackar är att man är bekvämt klädd (hej sitta på golv), att det finns kaffe (och kanske lite smågodis), bra musik att lyssna på och tid för regelbundna pauser.

Sedan är det också viktigt med bra packpapper (inte tidningspapper), etiketter till lådorna och en penna som är trevlig att skriva med. Att märka upp lådorna i detalj och inte bara efter rum är en en väldigt bra grej när man väl ska packa upp allt senare.

Just det, badrummet är kvar. Den är svår. Produkter man använder sällan, men som man borde använda oftare, ska man spara eller kanske slänga eller ge bort? Halvfyllda flaskor och gammalt smink. Bara att ta en sak i taget, spara sådant man verkligen kommer använda och inte köpa på sig en massa onödigt nytt. Jag har sedan ett år tillbaka slutat köpa dyra ansiktskrämer, vilket jag tackar det här programmet för. Numera kör jag mest grejor från Weleda och Cerave. Men nu halkade jag in på ett sidospår, mer om det senare.

Hur jobbig packningen blir handlar ganska mycket om förarbetet. Som att rensa ut saker man inte ska ha kvar, annars flyttar man ju bara samma gamla skräp från ett boende till ett annat. Som tur är har vi gjort det under en tid, med lite mer intensivt rensande och sorterande de senaste dagarna. Kläder har sålts och skänkts, källaren har organiserats, och det har skickats en hel del bråte till tippen.

Så här många anteckningsböcker kan man tydligen ha, exempelvis. Och hur många spel till gamla spelkonsoler (Game Boy!) behöver man egentligen? Vill ni få ett hum om det så räkna efter, men betänk att allt inte rymdes på bild…!