6 november 2022

Renoveringen

Av Helena

Jag tänkte berätta lite om vad vi fixat och putsat med här hemma! Lägenheten var i bra skick när vi tog över den så några stora ingrepp behövdes inte. Däremot ville vi ändra lite färger och annat smått för att göra det mer till vårt. Alla färger gick i grått/kallt och vill ville hellre åt en varm nyans.

Sovrummet

Vi har en lång garderobsvägg i sovrummet och här målade vi om alla garderobsdörrar. Och när jag säger ”vi” menar jag våra duktiga målare från Måla Bromma. Alla dörrar togs loss och målades med snickerifärg för att sedan sättas tillbaka. Dörrarna fick även nya beslag, från runda små knoppar till ett lite större beslag i mässing från Byggfabriken. Färgen blev samma som väggen, det vill säga Soft från Jotun.

Hallen

Här ville vi höja takhöjden till samma nivå som i övriga rum. Men dessvärre var det en massa elkablar dragna på ett sätt som gjorde att taket inte kunde göras om tyvärr. Synd, då det finns en massa yta där uppe som inte används, med fin takrosett och allt. Däremot tog vi bort alla spotlights som satt i hela taket, och byggde en list som gav taket och rummet lite mer sekelskifteskänsla. Sedan målades taket vitt. Taklisten gjorde mycket för helheten! Vi köpte den från Panel & List som ligger i närheten.

Vi tog även bort ett gammalt städskåp som stod i hallen. Rummet kändes helt klart större efter det.

Vardagsrummet

I vardagsrummet har vi också målat väggarna, i samma färg som i hallen och sovrummet. Utöver väggarna så målade vi även om den platsbyggda bokhyllan i samma färg som väggen. Innan den målades satte vi upp fina smala lister på bokhyllans alla sidor vilket gav lite mer sekelskifteskänsla och gjorde den mer elegant. Även här gjorde Måla Bromma ett fantastiskt fint snickeriarbete! Och Panel & List stod för listerna igen.

Här var det lister…..

Det var det hela. Det tog sin lilla tid och blev väldigt fint tycker vi! Nu återstår inredning, få soffor, gardiner, tavlor med mera på plats. Och belysning såklart!