31 januari 2023

Musikvideor som barn kan gilla

Av Helena

Jag älskar musikvideor och kan lätt fastna framför YouTube i timmar. Oftast blir det videos från 80- och 90-talet men ibland dyker det upp några nya med. Härom kvällen blev jag sugen på att kolla lite videos och föreslog att Max, som är fem år, och jag skulle titta tillsammans. Jag letade fram några videor som jag tänkte att han kanske skulle uppskatta och det blev faktiskt succé! Nu har han pratat flera gånger om ”när vi ska titta på musikvideos igen” och jag blir alldeles varm i hjärtat av detta.

Jag har sammanställt några favoriter i en lista.

Mr Oizo: ”Flat Beat”

Den här behöver knappast en motivering….vi har dessutom en Flat Eric-docka som jag köpte i början av 00-talet när Levi’s gjorde en reklamkampanj med Flat Eric som huvudperson. Dockan släpptes i en limiterad upplaga av Flat Erics i Levi’s-butiken som då låg på Kungsgatan. Max har alltid gillat Flat Eric-dockan och nu när han fick se videon med en rörlig Flat Eric slöts cirkeln. Det fanns en mening med att jag köpte den där dockan.

Daft Punk: ”Around the World”

Den här videon är ju kul för att det är knasiga figurer som dansar och blinkande lampor. Skelett, astronauter, mumier, simmare med flera. Vad finns det att inte gilla liksom? Jag har spelat den här låten för honom många gånger och han gillade videon jättemycket.

Paula Abdul: ”Opposites Attract”

Jag älskade den här låten och videon när jag var liten. Att den coola katten är in-animerad och dansar med Paula i videon var en stor grej när den kom! Max tyckte katten var ”cool”, så ja, absolut godkänd.

Daft Punk: ”Harder, Better, Faster, Stronger”

Daft Punk igen! Videon är i mangastil och har en spännande story helt enkelt. Max blev väldigt intresserad från första scenen.

Chemical Brothers: ”Hey Boy, Hey Girl”

Den här videon är kanske lite olämplig på vissa ställen så jag spolade fram till den episka scenen där skeletten dansar tillsammans på dansgolvet! En helt otrolig scen, det tyckte även Max. Dessutom är det här en av mammas favoritlåtar…

Jag ska helt klart visa honom fler videos framöver!